fredag, juli 6
Fuskbaka gott bröd.
Det verkar som att sommaren är här för att stanna över helgen åtminstone och även om prognoserna lovar regn på söndag så ligger temperaturen kvar runt 20 grader. Ute är det lika varmt som igår och jag har suttit ute och läst länge i skuggan. Har också hunnit med att baka bröd på förmiddagen, det vill säga innan nio, för att det kändes förtidigt att dammsuga (pga grannar som har semester). Det blev ett mörkt bröd, fyllt med massa fibrer. Perfekt att frysa in och plocka fram några bitar innan servering. Tjuvsmakade till "lunch" med ost och gurka på, tillsammans med ett glas Brämhultsjuice apelsin & jordgubbar. Det smakade ljuvligt. Jag måste säga att det är sällan jag som glutenintolerant serveras eller kan servera mig själv gott och grovt bröd. Ofta är det torrt, smular sönder, frysskadat eller stenhårt ändå. Har provat de flesta varianter inom märkena som finns i matbutikerna och få ger en smakupplevelse, detta däremot, trots att det var en fuskvariant som endast behövde tillsättas vatten blev makalöst god. En perfekt lösning istället för de färdigbakade vakumpaketerade eller frysta brödet när tiden inte finns för att hinna baka från botten. :-) Här hittar ni beskrivning av mixen som jag använde. http://se.finax.com/product/fiberbrodmix/ Nu ska jag göra mig i ordning för att möta upp S och vänner för att sen inta någon uteservering om vi hittar bord någonstans, håll tummarna! Kramar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar